Så var det fredag igen

Det är inte klokt hur snabbt veckorna går. Nästa vecka kommer att gå ännu snabbare med tanke på att vi bara ska vara i skolan tre dagar:) Men ju färre dagar man är i skolan innebär också att något stort och jobbigt som man måste plugga på börjar närma sig. Det är ett bra tag kvar till den första tentan men innan dess har vi lite seminaruim.
Vårt första seminarum hade vi idag och allt gick bra, alla blev godkända.

Vi kan i alla fall konstatera att det varit en bra vinter detta året, vi har ju sluppit det där slasket som vi klagar så hemskt på varje år. Men visst ska det klagas på snön också, precis som när det är "för" varmt på sommrarna.
Idag när jag skulle cykla till tåget gjorde jag en liten vurpa i en sväng. Ett tunnt lager snö och lite is under det, perfekt väder för att cykla;) Styret och korgen blev lite snett men jag fick vridit det till rätta när jag kom fram och som tur var så gick det inte så fort så jag slog mig inte så illa heller. Kommer säkert vara jätte öm imorgon bara för att jag inte känner något idag.

Visste ni att jag är förlovad med Sveriges bästa golvvårdare 2009?
Nehe, men det är jag;) Som pris fick han ett litet bidrag så i sommar ska vi åka på semester. Jag var och hämtade resekataloger igår som jag satt och dreglade över, det är svårt att bara hitta ETT ställe man vill åka till:)
Eftersom vi haft en riktig vinter här i år kanske vi även får en "riktig" sommar också, utan regn. Men nu när man pluggar så kan man ju inte bara åka iväg sådär hux flux, så resan får helt enkelt bli till sommaren. Fint väder här hemma eller inte..


Ledig dag

Idag har vi inga lektioner planerade, vilket betyder hemstudier. Givetvis frivilliga såna men ändå:P
Bokade tvättid till idag på morgonen så att jag skulle gå upp i tid och komma igång med plugget. Så vid 8 gick jag upp och började tvätta och mellan maskinerna har jag pluggat. Duktig jag känner mig.

Nu är i alla fall tvätten klar och jag har bara liiite plugg kvar. Lite senare idag ska jag gå och hämta en bok på biblioteket.
Jag hade en massa saker som jag tänkt att jag skulle göra idag, men just nu kan jag inte komma på vad det var för något mer. Det kanske bara var tvätt och plugg..

Måste göra klart det lilla plugget jag har kvar så att jag slipper tänka på det sen.


Helg

Det är verkligen mycket att tänka på nu när man börjat plugga igen.. Självklart går inte helgen förbi utan att man måste plugga. Har några kapitel och en halv bok att läsa inför måndagens lektion. Då ska vi nämligen träna på "övre toalett" vilket är när man tvättar en person som själv inte kan ta sig till duschen. Därför ska vi träna på detta på varandra. Och just övre innebär att det inte är några intima delar av kroppen. Vi ska nog bara träna på själva bemötandet och att man själv får testa på att vara den som ligger i sängen och behöver hjälp. Kan tänka mig att det är rätt svårt och i vissa fall kanske även kränkande om man inte bemöter rätt.

Det ska i alla fall bli roligt att börja med lite praktisk övning nu också, då får man förhoppningsvis lite erfarenhet/bilder till all text man läst och kan förstå lite bättre.
Under dessa tre åren kommer vi att ha 5, 10 och 15 veckors praktik och det ser jag verkligen fram emot:)

Idag ska jag på kalas hos min moster som fyller år så nu blir det till att hoppa in i duschen och sedan göra sig redo för avfärd.


Första dagen

Jag var faktiskt inte nervös alls idag förrän de sista 10 minuterna, men jag sitter ju här nu så jag överlevde;)
Det är mycket att tänka på men jag tror att detta kommer bli riktigt bra.
Tänkte egentligen lägga ner det här med att skriva men så gick jag in och såg att här vart inne lite folk och kikat ändå och då kunde jag inte låta bli;)
Men jag tror nog att detta med blogg kommer rinna ut i sanden. Det känns som att jag kommer ha en hel del att göra nu framöver.. Tycker det är tillräckligt att hinna med att läsa alla bra bloggar som finns.

Mattias jobbar kväll idag så jag ska bara sitta här och ta det lugnt och skriva ut lite papper som skulle fyllas i till skolan:)

Ha en trevlig måndag kväll:) Låt det bli helg snart igen:P


Bio

Nu ska vi äta lite och sedan styr vi bilen mot Halmstad. Först ska jag möta upp en tjej och köpa en bok inför plugget som börjar imorgon (jisses!!), sedan åker vi vidare mot Bion. Vi ska kolla på Snabba Cash, och jag kan ju gå in och skriva sen om den är värd att se eller inte;) Men jag tvivlar på att den ska vara dålig.

Smaklig måltid!


Slappisar idag

Idag har vi tagit det fruktansvärt lugnt, inga konstiga drömmar heller. Mamma och pappa kom vid 12 och åkte igen 10 minuter senare.
De hade tydligen missat en bilsäljare så de åkte vidare igen, men kom tillbaka efter en stund. De har inte hittat något bil som har varit intressant än men nu fick de ju med min lilla fina bil med sig hem och jag fick en cykel i utbyte.

Det är typ det enda som har hänt idag... Spännande:P
Till mamma, pappa och Alex besök gjorde jag chokladmuffins och igårkväll under Let´s Dance gjorde jag chocolate chip cookies med daimbitar. Riktigt goda:)
Glad över att allt blev bra och att jag faktist inte gjorde några misstag under bakningen, även om det såg så ut ett tag.
Mycket roligare att få besök när man plockar ut kakorna direkt från ugnen och det luktar nybakat i lägenheten (och trapphuset tydligen).

Imorgon står det bio på schemat! :) Vi hörs då!


Späckhuggare

Så skönt det är att vakna med ett leende på läpparna. Jag drömde om späckhuggare precis innan jag vaknade och de var så vackra.
Sedan är det klart att drömmen var lite konstig också, men det är ju alla drömmar.
Det konstiga i denna drömmen var att jag och min familj var hemma hos Fru Evelina (http://happilyeverafter.se/) och jag stod på deras balkong (om de nu har någon sån i verkligheten vet jag inte) och precis utanför var havet och späckhuggarna. Om man gick ner på nedervåningen så kunde man se dem under vattnet så jag skickade min bror dit ner med mammas kamera och jag stor kvar med min kamera på balkongen:P



Knasigt, jag vet men jag kände mig så glad när jag vaknade för att jag äntligen fått se späckhuggare i verkligheten (vilket jag även insåg att det inte var en sekund senare), typiskt. Men någongång i mitt liv ska jag göra det.

Ikväll står skridskoåkning på schemat, inte för mig, men för Mattias och hans familj. Efter det blir det Let´s dance och godis;)


Huvudvärk

Japp, det är ungefär så jag har haft det idag. Vet inte vad det är men jag hoppas verkligen att det är bättre imorgon.
Vi har i alla fall fått gjort lite idag på våran lediga dag tillsammas.
Mattias tvättade på förmiddagen medans jag sov:P
Sedan åkte vi till Halmstad eftersom att Mattias skulle köpa nya skridskor och efter det åkte vi till biltema. Måste bara säga att jag verkligen inte gillar den staden, vet inte varför, tycker bara inte om den. Är väldigt glad över att jag ska plugga i Varberg och inte hamnade i Halmstad.
Jaja, biltema, köpte mig en cykelkorg eftersom att jag ska lämna tillbaka bilen och hämta hit en cykel istället. Sedan köpte jag även vakuumpåsar, vilket är en fantastisk uppfinning. Vi hade ett duntäcke liggandes, och de tar ju ganska mycket plats, men lägger man det i en sådan här påse och suger ut luften så blir det platt som en pannkaka, utmärkt.

Efter att älskligen spelat hockey mellan 3 och 4 åkte vi och tvättade bilden, så nu är den ren och fin när mamma och pappa ska ta över den igen.
Innan vi åkte hem blev det även ett besök hos Mattias föräldrar. Melwin(2år) var lika glad som vanligt och tyckte att jag och Mattias behövde tatueras. Så vi fick likadana tatueringar som resten av familjen;)



De har blivit lite spruckna under kvällen. Men ni ser väl att det är lingon? ;)


Uppdatering av bilder:)

Tog i förra veckan tog jag en promenad runt Ätran. Efter ett tag lär man sig att man kan inte gå utan kameran för man hittar alltid något fint att fota om man inte har den. Därför bär jag oftast med mig digitalkameran, bilderna blir dock inte desamma men nästa gång är den stora kamerans tur att gå på promenix.
Konstigt hur kräsen man blir när man köpt systemkamera. Tyckte alltid om mina bilder med digitalkameran förrut men nu ser de så bleka och tråkiga ut i jämförelse.













Och på det hela slänger vi på en ny kramis-bild som är lite mer rätt i årstiden en den med blomman:)

(Skrev detta inlägg i Måndags men upptäckte nu att jag inte publicerat det. Så här kommer de;)


Allmänbildning

Nu sitter vi här framför tv:n och kollar på Nyheterna och vädret. Helgen ska tydligen bli en grå historia.
Det blev ingen biltvättning ikväll, tar kanske det imorgon istället. Vi hade bättre saker för oss än att tvätta bilar, som att gå till stan till exempel.
Mattias hade ett presentkort på Jack & Jones och han hittade en skjorta som han kollat på tidigare men som inte funnits i hans storlek.
Efter det kände han sig tydligen väldigt generös för jag fick en ny top:) Har ingen bild på den men den kommer bli fin nu när våren börjar närma sig.

Efter stan gick vi och handlade och när vi kom hem gjorde jag mitt utmärkt goda potatismos med fiskpinnar/köttbullar till (beroende på om man är en kött- eller fisk-person). Till detta måste man självklart ha potatiskrydda och sedan ska allt blandas ihop, som barnmat:P Hehe, måste ta en bild och visa er nästa gång vi äter detta. Jag måste alltid göra så med denna maträtt, potatismos och fiskpinnar är inte gott om det inte är geggigt och ser ut som något en bebis skulle äta:P

Oh, vi har kollar på en Patrick Swayze film också, har blivit lite fast sedan jag läst hans bok;) Han var för bra den mannen. Har sparat filmen där han och hans fru spelar mot varandra till sist (One last dance). Detta är en kärleksfilm och jag antar att jag bara kommer bli ledsen när man tänker på hur bra de hade det och att han inte lägre lever. Han verkade vara en jordnära och fin man.

Men nu är nyheterna sedan länge slut och jag tycker mig höra sängen ropa, eller?
"Sandra, sov på mig!" (sagt med djup och mysig sängröst)

Kan man motstå?
Självklart inte, så jag säger God Natt!


Då satt man här igen.

Trött efter en inte så lång men absolut intensiv dag på förskolan. Ännu en dag väntar man på att Mattias ska komma hem, men denna gången är det inte på grund av jobbet utan av att han är iväg och spelar hockey. När han kommit hem igen ska vi gå och handla sedan senare ikväll ska vi nog åka till hans jobb så att jag får tvättat min bil.
Det är verkligen dags nu och nästa vecka ska jag lämna hem bilen igen eftersom att jag kommer att åka tåg sedan.

Nu står mannen i duschen. Handling på schemat!


God morgon:)

Här sitter jag med en kopp te och väntar på att klockan ska gå. Om en kvart ska jag åka och jobba. Ville bara säga god morgon och önska en bra dag:)


En vanlig dag.

Idag kom det inga förfrågningar om jobb, men jag är inte direkt ledsen över det. Imorgon blir det jobb däremot förhoppningsvis sista gången innan man börjar plugga igen.

Dagen idag har i alla fall varit väldigt lugn. Sov länge, ringde lite samtal, skrev jobbansökan och tog sedan en promenad med Mattias när han kom hem.
Jobbigt att man måste börja tänka på sommarjobb nu. Förra året gick allt så smidigt och jag fick jobbet utan att söka första veckan efter studenten. Jag har i alla fall sökt lite och sedan kan man inte göra mer än att hålla tummarna.

Efter promenaden åkte Mattias iväg till ishallen och jag tänkte göra lite godis. Chokladbollar inrullade i mandelmassa och doppade i vit choklad, men jag tror jag gjorde något fel (som vanligt när jag bakar) så jag sket i det andra tjafset och gjorde hälften vanliga chokladbollar istället. Fattar inte varför något alltid ska gå fel..

Nu står det i alla fall i kylen på kylning och jag sitter här och väntar på att han den där ska komma hem igen.


Retuschering

Hittade denna sidan precis och tyckte det var lite kul att se hur kändisarna ser ut egentligen och hur mycket tidningar och övrig media kan förvränga deras utseende. Grejer är att de ju egentligen ser helt normala ut och att om vi oftare fick se deras riktiga utseende skulle kanske inte lika många må dåligt och tänka så mycket på hur man ser ut. Visseligen så vill kändisarna själva "rätta till" sig själva, men de ska ju vara förebilder om inte de accepterar sina brister hur ska då vi kunna göra det?

Kolla i alla fall på bilderna och få dig en liten självförtroendeboost ;) Du är vacker!
http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=60365&imagenr=35

Över till något annat. Här har vi Cissi i pulkabacken i lördags. Vi var ju bara tvugna att testa hoppet som barnen byggt. Hoppade typ en halvmeter upp i luften och fick jäkligt ont i rumpan, men det var de värt.
Mitt förslag till dig; Ut och åk pulka, eller sopsäck, ta vad du har! Jag lovar, det blir kul;)




Ibland önskar man att man var barn igen.

Nu har nervositeten inför nästa måndag och skolstarten börjat komma. Första gången man började skolan, i 0:an, kände man nog inget annat än glädje och nyfikenhet.
Den andra gången, det vill säga gymnasiet, mådde jag skit. Minns precis hur sugen jag var på att bli sjuk och slippa upprop och allt. Men efter en liten stund fattar man ju att man aldrig kan undvika det första mötet och det är ju lika bra att vara med från början när alla är nya. Fortfarande får jag samma känsla, så nervös för att se vilka man ska plugga med nu i tre år. Jag kommer vara så vilsen på den stora Högskolan i Halmstad och jag kommer troligtvis inte att känna en människa. Men på samma gång har man ändå kvar glädjen och nyfikenheten som fanns där när man var liten.
Jag vet att allt kommer att gå bra och att jag faktiskt kommer att överleva det hela.
Antar att det inte är lönt att skriva mer om detta nu när det kommer finnas mycket mer känslor som jag kommer vilja uttrycka på söndag kväll:P

Idag har jag varit vikarie i 3 hela timmar, gosh vilken jobbig dag;) Tycker dock att det är ganska skönt att bara ha korta pass. Denna veckan vill jag egentligen inte jobba utan bara vila inför att börja plugga nästa vecka. Men samtidigt så lockar tanken på en lön på kontot även i februari, trots att den inte blir så saftig så är pengar alltid pengar.

Fick i förra veckan besked om mitt lån och då jag valt att inte ta fullt lån betyder det att jag kommer få alla mina pengar i januari och februari och sedan bara bidraget fram till sommaren. Så det blir att hålla hårt i pengarna och portionera ut en lagom summa varje månad så att jag klarar mig. Kommer i vilket fall som helst att ha skulder ett antal år efter mina studier men inte i närheten av så mycket som om jag skulle behöva ta fullt lån. I vilket fall som helst så tror jag att detta kommer bli bra och jag har hellre lite skulder än att flytta hem igen och inte få bo ihop med Mattias.

Nu ska jag kolla på nyheterna, som tydligen handlar om prinsessans bröllop, 14 miljoner för att putsta och renovera kyrkan de ska gifta sig i. Det nämdes något om tops, hur noga kan det vara?




Händelserik dag.

Disney on Ice var verkligen mysigt och det är helt otroligt hur duktiga de är på att åka. Helt sjukt dock hur svinigt dyrt alla grejer var, små vift-grejer för 160 spänn, en kula is med några droppar saft för 70:P
Men jag antar att föräldrarna tycker det är värt det med tanke på att man inte gör något sådant så ofta.

I alla fall, när vi sedan kom tillbaka till parkeringshuset så var bilen borta... Mamma gick och kollade på alla våningar så att vi inte parkerat någon annanstans och glömt av det, men ändå var vi säkra på att det var där bilen skulle stå.. 
Bilen var i alla fall borta.. Idioter.. Som tur var så bor min gudmors bror i Göteborg så han hämtade oss och körde oss till stationen så att vi kunde ta tåget hem. Kom i alla fall hem tillslut, visseligen en bil kort men ändå hemma. 
Har fortfarande inte riktigt fattat att bilen är borta och att det är något j*vla äckel som åker runt i den.. Detta är trots allt bara en bil, tänk när det handlar om människor.. Gode gud, låt mig aldrig uppleva något sådant.

Man blir i alla fall jäkligt irriterad över att man inte kan få ha sina saker ifred.

Nu ska jag fortsätta kolla på Johan Falk. Ha en underbar söndag! :)


Disney on Ice

Idag ska jag åka på Disney on Ice med mamma, Emelie, Emilia och min gudmor. Ska bli riktigt mysigt:)
Har inte varit på det sedan, hmm ja, typ samma år som jag åkte pulka;) Eller nått.
Vi ska åka nu vid 12 och hämta upp de andra sedan åker vi till Göteborg. Mat på McDonalds innan och sedan blir det snowslush i häftiga disney muggar;)
Tyvärr har jag inga pengar för tillfället eftersom att min lön från mitt gamla jobb inte har kommit, än. Men jag hoppas att mamma känner sig givmild idag;)


"Jag är H2O intolerant", "Jag bläcka på mig"

Jag längtar och vill åka nu!

Måste tillägga också att Avatar igår var verkligen super, man kunde se hur mycket arbete de lagt ner på filmen. Det tråkiga är bara Varbergs salonger där man sitter och har ett stort jäkla huvud framför sig, det var inte vad jag betalade 130 spänn för, vilket jag visseligen inte gjorde själv men ändå:P
Men trots att jag fick flytta huvudet fram och tillbaka för att se texten så var den ändå bra.
Säger väl som alla andra säger; Har du inte sett den, se den! 

 


Pulka!

Det var såå längesedan jag åkte pulka, och nu när vi äntligen har en riktig vinter igen så måste man ju ta vara på det.
Så om en liten stund tar jag mitt tefat och går till pulkabacken där jag ska möta Cissi:)
Att hitta en pulka nu var inte det lättaste, men tillslut hittade jag en, kanske lite dyr för min smak men det får det vara värt. Senare på kvällen ringde Cissi och berättade att hon hade hittat stjärtlappar för 20 spänn så då fick det bli en sådan också:P

Ikväll har jag och Mattias bokat biljetter för Avatar som alla pratar så gott om. Har redan ganska höga förväntningar men tror inte att jag kommer bli besviken.

Kan undra vad stadsborna kommer tycka om oss, 18 och 19 år, i en pulkabacke, som små barn. Vet inte om det hör till vanligheterna här i stan? På landet är det ju i alla fall ingen som bryr sig, om det ens är någon i närheten och ser. Kul tror jag ändå att vi kommer ha så får väl de andra kolla snett om det nu skulle uppfattas konstigt:P
Jag bryr mig inte för här ska det åkas pulka!

Se upp i backen, sju hål i nacken!


RSS 2.0