Hjältar

Ikväll vid 20.00 på tv4 kommer Svenska hjältar, det får ni inte heller missa;) Det är bra att rensa tårkanalerna ibland.



Musikhjälpen

Ni har väl inte missat att Musikhjälpen dragit igång nu idag:) Förra gången det gick hade jag mycket tid till att kolla på detta. I år är det Mattias som har massa tid på dagarna till att roa sig med att kolla på Musikhjälpen, han blev lite gladare när han kom på det. Vem vill kolla på Hem till gården varje dag i fyra veckor? Det räcker ju med tre;)



http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946
Här har ni länken till sidan:)

Lucia är med på förkväll, ska bara njuta lite.


Värö Lucia 2005, inte igår:)

Fortsatt bra lucia!


Akuten

Det har varit en mycket händelsefull dag idag:P
I natt när jag skulle hämta Mattias inne i stan så hände en liten olycka. Jag stannade med bilen och väntade på att han skulle hoppa, när jag sedan vände mig om för att kolla vad det var som tog sån tid såg jag honom ligga på marken.
Ut ur bilen, upp med Mattias- och en hängande arm, sedan hem. Väl hemma hade han väldigt ont och armen var lite svullen men jag trodde inte att det var något värre än så.
Tillslut somnade vi och vaknade sedan vid 5. Då det fortfarande gjorde lika ont så ringde jag 1177 och hon tyckte vi skulle åka in. Sagt och gjort. Inne vid 6 och sedan en evig väntan. Vid var vi hemma igen med en bruten och gipsad arm (och en kräkande pojkvän i en härlig kombo av narkotika, bakfylla och ingen mat på hela dagen).. Så efter fyra timmars sömn inatt och sju timmar på akuten är man rätt seg nu. Resten av denna dagen kommer att vara väldigt lugn.

Detta kan verkligen bli ett test för vårt förhållande, 4 veckors sjukskrivning och jag som har mycket hemstudier tillsammans på våra 38 kvm;) Mattias kommer bli fruktansvärt rastlös. Det han tycker är värst dock är att han inte kan spela hockey. Tycker synd om min älskling! <3

Ha en fortsatt bra lördag! :)


Sista träningen

Idag var det sista träningen, lite tråkigt! De två sista gångerna har varit riktigt utmattande, jag har varit/är helt slut. Men det är ju lite de som är meningen;)



Imorgon ska jag åka och hämta Emelie, min kusin, i skolan. Sedan ska vi åka hem till dem och ha det lite mysigt, längesen jag träffade henne nu!
När hennes mor och far kommer hem så ska jag hem till min mamma och pappa dit även min moster kommer senare för lite fredagsmys!
Innan allt detta ska jag även fixa det sista till Mattias julklapp (Detta skrev jag bara för att reta dig!) ;)

Nu ska jag kolla vidare på Hellenius hörna:)


Så, undrar ni, hur gick det?

Och det ska ni också få veta. Det gick inte alls.. Fudgen ville inte stelna, jag tror vi var lite för otåliga med kokandet. Vi doppade i ett glas med vatten och allt det där men den gick väl kanske inte riktigt att forma så som det ska vara;) Vi får helt enkelt göra om det hela igen! Den där kolan som står i kylen nu är alldeles för kletig och lite väl mäktigt att äta upp allt:P

Idag skrev jag färdigt min examinationsuppgift för denna kursen och det är riktigt härligt ska jag tala om. Sån underbar känsla när man trycker på skicka och känner att det inte finns något mer man kan ändra på innan resultatet kommer. Det värsta som kan hända då är att man får komplettera så det är inte så illa det heller.
När väl detta var gjort idag gick jag och hämta min moster för lite lunch på Blå Dörren, mycket gott!

Efter hemkomsten har jag verkligen inte pluggat någonting, en halvledig dag unnar jag mig allt. Imorgon är det Anatomi och Fysiologi som väntar.


Drömmer mig tillbaka till värmen. Fast jag gillar snön, tro inget annat! :)



Julbak!

Idag har vi varit riktigt flitiga och bakat lite julgott. Det blev lussekatter, chilirostade mandlar och fudge med vit choklad. Det sistanämnda har tyvärr inte stelnat än men det kletiga jag smakade på innan var riktigt gott. Jag hoppas i alla fall att vi har lyckats och att den kommer stelna tillslut!
Tänkte att det kanske var någon mer som ville testa på detta julgodis så jag slänger upp receptet (om ni gör det så hoppas jag att ni lyckas och att det stelnar)



Vit fudge

1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad

Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.
Recept och bild från; http://sotasaker.com/

Angående den tjockbottnade kastrullen; Jag vet inte riktigt vad det är så jag sökte på det och fattade att det var något är bra för att inte innehållet ska bränna i botten, men vi använde en vanlig kastrull.

Hör av mig igen när jag vet resultatet;)


RSS 2.0